sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Syksy hyvästelee kesän

Tunturissa solisee puro on varsinainen intohimokoru. Löysin tuon riipusosan kirpputorilta ja siitä se lähti. Osina on poronsarvea, valtamerijaspista, Swarovskin kristalleja ja Tierracast-korumetallia. Vaijeri on värjättyä kuparia. Tein tätä eilen malttamatta juuri mitään muuta. ;) Lapset saivat ruuaksi puuroa...


Tiedän mitä tahdon oli tosi työläs tehdä, vaikka ei uskoisi. Helmeilijä pujottelee helmilöitä ja huomaa, etteivät ne näin sovi. Hän kokeilee toista versiota, sekään ei kelpaa. Kolmas versio kelpaa. Isketään helmet vaijeriin ja lukot kiinni ja huomataan, että yksi metallihelmi jäi matkasta. Puretaan koko koru. Tässä vaiheessa vaijeri on lyhentynyt ja helmeilijä ei muista, että piti pujotella pari helmeä vähemmän alkuun. Tämä luonnollisesti huomataan, vasta sitten kun koko helmiläjä on jo vaijerissa. Jälleen puretaan koru, jonka jälkeen muistikin jo pelaa ja koruun tulee juuri oikea määrä helmiä. Tämän myyn enemmän kuin mieluusti. Materiaaleina korumetalli, howliitti ja musta akaatti. Kaunis se on kumminkin. Minä siis tahdon kaunista, vaikka se teettäiskin hieman töitä.

5 kommenttia:

Unttura kirjoitti...

Tunturissa solisee puro on jumalaisen kaunis koru! Olet yhdistänyt ihanasti kauniita kiviä. Alemman korun teettämä työmäärä kuulostaa tutulta. Selittänee sen, miksi teen niin vähän vaijerikoruja ;)

Unknown kirjoitti...

Tuli sama tunne. Näyttää siltä, että nuohan on helppo pykätä kasaan, mutta totuus voi olla ihan muuta. Toistaiseksi pysyn metallivaijereissa...

Jaana kirjoitti...

Kauniita kumpikin :)

Akvis kirjoitti...

Ihanat korut! Varsinkin tuo ylempi kutittelee verkkokalvoja. <3

Unknown kirjoitti...

Eikös kutittelekin Akvamarin. Valtamerijapsis on ihana kivi. Harmi, että kaunista valtamerijaspista on harvoin tarjolla. Kiitos Jaana kommentista.